Geschiedenis Gulden Belofte

De Gulden Belofte heeft een interessant verleden. In 1911 is zij als zeilende vrachtvaarder gebouwd. De lading bestond uit suikerbieten en stenen van en naar  de Scandinavische eilanden over Noord- en Zuiderzee.

Tijdens de 2e Wereldoorlog weigerde de schipper voor de Duitsers te varen. Hij liet het schip afzinken het schip bleef daar jaren liggen. In 1976 werd de Gulden Belofte omgebouwd tot een passagiersschip voor de chartervaart, zij heeft jaren met gasten over het IJsselmeer en Waddenzee gevaren. Helaas herhaalde zich de  geschiedenis weer:  Vanaf 2000 lag zij weer verlaten en achtergelaten op een uiterwaard in het Land van Maas en Waal.

Opnieuw in de vaart

In 2005 vond Bertil De Gulden Belofte in een zeer roestige en verwaarloosde staat op het zand. Hij besloot de Gulden Belofte weer een nieuw leven te geven. Met een visie en vele uren hard werken is het gelukt. De restauratie is geslaagd. Als mooie Luxe klipper met alle gemakken van deze tijd  vaart zij weer trots met groepen over IJsselmeer, Markermeer en Waddenzee. En brengt zij iedereen terug in de natuur naar zichzelf toe.

Hieronder een foto-inpressie van de restauratie van de Gulden Belofte: