Historie en renovatie van de Gulden belofteZeilen Monnickendam

Historie van de Gulden Belofte


Historie van de Gulden Belofte. 

opbouw Gulden Belofte

Het schip is gebouwd in 1911, en deed dienst als zeilende vrachtvaarder. Tijdens de Tweede Wereldoorlog weigerde de toenmalige eigenaar het schip voor de Duitsers te laten varen en liet het stranden op een rivierdijk. Daar bleef het jaren liggen. In 1976 werd De Gulden Belofte tot passagiersschip omgebouwd en zeilde jarenlang met gasten over het IJsselmeer, tot zij weer strandde en werd achtergelaten in het Land van Maas en Waal.

 

 

opbouw gulden belofte werf

Verlaten in het land van Maas en Waal Bertil Vermeulen vond het schip in 2005 in een zeer roestige en verwaarloosde staat. Samen met Ibora Zant besloot hij De Gulden Belofte een nieuw leven in te blazen en weer zeilend te krijgen. Ze gingen hard aan de slag, en bouwden in 2006 het zeilschip weer helemaal op. Anno nu is De Gulden Belofte nog steeds een verrijking voor de vloot.  

 

 

 

 

opbouw gulden belofte zeilen

Gouden zeilen op de Gulden Belofte Het schip behield haar traditionele uitstraling, maar kreeg een modern jasje waarin het ‘ouderwetse’ scheepsgevoel gecombineerd is met een licht, ruimtelijk en luxe interieur. Een schip met de naam De Gulden Belofte mag immers een ‘Gouden’ uitstraling hebben. Het zeilschip is dan ook een varend en luxe hotel, en haar gouden uitstraling zie je ook aan dek van het schip: De Gulden Belofte is op het IJsselmeer al van verre te herkennen aan haar ‘gouden’ zeilen.

DutchEnglishFrenchGerman