Het Schip · GuldenBelofte.nl

Het Schip

Zeilschip de Gulden Belofte

Welkom aan boord

De Belofte van de Gulden Belofte

De Gulden Belofte is een 28-meter lange stalen Zeeuwse zeeklipper met twee masten en ruim 400m2 ‘Gulden’ zeilen. Ze is, na twee keer te zijn verlaten, tot in de puntjes gerestaureerd en ligt in de haven van Monnickendam. Althans, daar ligt ze als ze niet haar benen aan het strekken is op het Ijsselmeer of rondom de Waddeneilanden.

Zeilen op de Gulden Belofte is een echte beleving. Je kan ervoor kiezen het team te helpen met echte scheepsactiviteiten, of lekker op het dek loungen met de zon op je gezicht en de wind in haren. Eenmaal de haven uit en met de wind vol in de zeilen is er tijd voor ontspanning met hapjes en drankjes en een prachtig uitzicht.

Er is genoeg vermaak aan boord voor jong en oud. De rib gaat mee voor extra spanning en sensatie op het water, en op zonnige dagen gaan we voor anker midden op het water waar er naar hartenlust gezwommen kan worden.Bertil en zijn droom

Bertil is een spirituele zeebonk in hart en nieren. Zijn verlangen was altijd om vrij te zijn; de vrijheid te hebben om te gaan waar de wind hem bracht. Bertil is opgegroeid op het water met een zeilende vader. Hij is daar dus helemaal in zijn element.

Bertil droomde al tijden van het bezitten van een eigen schip. Per toeval kwam hij de Gulden Belofte tegen, toen een oud en verroest wrak, en was opslag verliefd. Na een jaar lang hard werken was de Gulden Belofte in haar ware glorie hersteld.

Bertil wil mensen laten ervaren hoe wonderschoon de natuur en de elementen zijn, en wat voor een positief effect dit kan hebben op de mens. Als filosoof en echte mensenmens weet hij zijn passagiers altijd te raken met zijn prachtige verhalen.

Verlaten in Land van Maas en Waal

Bertil Vermeulen vond het schip in 2005 in een zeer roestige en verwaarloosde staat. Samen met zijn vriendin Ibora besloot hij De Gulden Belofte nieuw leven in te blazen en weer zeilend te krijgen. Ze gingen hard aan de slag en bouwden in 2006 het zeilschip, met veel liefde en oog voor detail, weer helemaal op.

Na een jaar hard werken heb je ook wat: De Gulden Belofte is niet meer te herkennen. De verroeste en verlaten schuit is omgetoverd tot een een prachtig mooi schip. Het interieur is ook flink onder handen genomen en de Gulden Belofte biedt nu plaats aan tot wel 37 passagiers.

Tegenwoordig is De Gulden Belofte nog steeds een verrijking voor de vloot en strekt zij iedere week haar benen in de wateren rondom Amsterdam en ver daar buiten. Haar thuishaven en opstapbasis is het prachtige Monnickendam, net ten noorden van de hoofdstad.

De Gulden Belofte krijgt een nieuw Leven

Bertil wilde de authentieke uitstraling van het schip behouden, maar zij kreeg wel een modern jasje waarin het ‘ouderwetse’ scheepsgevoel gecombineerd werd met een licht, ruimtelijk en luxe interieur. Een schip met de naam De Gulden Belofte mag immers een ‘Gouden’ uitstraling hebben.

De Gulden Belofte is daarom natuurlijk ook van alle moderne gemakken voorzien. Het heeft een professionele keuken, compacte maar luxueuze badkamers en slaapkamers, en eenmaal aan boord voelt iedereen zich een koning op het water.

Het zeilschip is een varend en luxe hotel, en haar gouden uitstraling zie je ook terug in de masten van het schip: De Gulden Belofte is op het IJsselmeer al van ver te herkennen aan haar ‘gouden’ zeilen.