Autobiografie

Wie ben ik?


boef en ikEven ter kennismaking: Mijn naam is Bertil en ik  ben op vele vlakken actief. Ik beweeg veel, doe en heb vele sporten gedaan, eet vegetarisch, leef gezond en sta heel positief in het leven. Net als Boeddha en andere filosofen heb ik het verlangen om mezelf puurder, schoner en meer in balans te brengen. Ik wil goed voor mezelf en mijn omgeving zijn. Ik wil in dit leve de beste versie van mezelf bereiken.

 

Nieuwe keuze in het leven:

Ik heb mijn vak van interim manager en horeca-bedrijf vaarwel gezegd om te gaan zeilen om een stuk meditatie, rust  en buitenlucht als hoofdonderdeel van mijn bestaan te hebben. En dat is gelukt, ik sta hierdoor het grootste gedeelte van het jaar buiten in de natuur. Met mijn hoofd in de wind en zon.

renovatieEen aantal jaar geleden heb ik de Gulden Belofte zwaar verwaarloost als casco gevonden en haar toen weer opgebouwd als zeilschip voor passagiers. Dit was een mooi project om te doen, Weliswaar koste het heel veel tijd en energie, maar ben trots op het resultaat. Het geeft onnoemelijk veel energie om zoiets volgens je eigen ideeën te creëren.

Alles komt samen.

schipper sturenMet deze keuze kwamen alle interessen en kwaliteiten die ik in mijn leventje verzameld had bij elkaar.  Het vak van schipper zijn is een combinatie van mensenwerk, techniek, onderhoud en buiten bezig zijn. Vooral  samen een mooie tijd hebben, maximaal in het moment zijn.
Het mooie van mijn vak is dat, in tegenstelling aan de wal, stress (als die er al is!)  vaak gelijk is op te lossen. Gaat het harder waaien , dan doen we een zeiltje naar beneden. Zo simpel is dat.

Ik zeg altijd dat de meeste  schippers filosofen zijn, ik denk dat dit  komt doordat  we veel op het achterdek staan en daar meer ruimte en tijd om na te denken en bezinning hebben.  Ben ik een filosoof ? Ja, maar wel een praktische,  Het moet wel zin hebben of werken.

Sensitief & Rationeel

Door de combinatie sensitief, rationeel en nieuwsgierig zijn heb ik me zowel in de techniek en communicatie met anderen als op het esoterische vlak goed kunnen ontwikkelen.

Ik doe al meer dan 20 jaar een studie/ontdekkingsreis in mezelf qua emoties, patronen, balans en gelukkig zijn. En heb vele eenvoudige zelf-doen-methoden gevonden om dit te bereiken.

Ik ben tot de ontdekking gekomen dat een van mijn taken op aarde is om mezelf en anderen weer terug in balans te brengen. Iedereen weer terug naar zichzelf te brengen. De methode is maximaal positief zijn en in het moment leven. Hierdoor wordt de aarde een beter plek. En daar draag ik met mijn vakantie, bewustwordings en teambuildings-zeilreizen een steentje aan bij.

Opleidingen en hobby’s:

Technische Bedrijfskunde, Voedselleer, Neuro Emotionele Integratie, NLP, Integra, Hypnotherapie, Magnetiseren, Meditatietechnieken, diverse Retraites, Vapasana Meditatie, Coaching op emotioneel, mentaal en fysiek niveau, Koken, Techniek en Esoterie

boven op de berg

 

Sporten:

Vele sporten gedaan maar nu beperk ik me tot: Schaatsen, krachttraining, tour-skiën, hardlopen, wielrennen, skeeleren en zwemmen.
Kortom veel bewegen: zowel zelf als met anderen en zo veel mogelijk buiten zijn. (Mijn moto: een lichaam is niet gemaakt om binnen achter een computer te zitten) 🙂

Ben jij, net als ik  een ontdekkingsreiziger in je leven?

bertil vermeulen, guldenbelofte

Kom dan een reisje mee zeilen, Op zeker  kunnen we dan mooie levenswijsheden en informatie uitwisselen. Met als bonus: genieten van het zeilen, mooie mensen, de zon en de wind. 

Informatie:

Kijk voor informatie op de site, we hebben altijd wel een leuk item in de Nieuws rubriek. Of stuur me een email via het contactformulier.