Teambuilding en Zeilen

Samenwerken tijdens een dag zeilen op het IJsselmeer.

teambuilding zeilen

Onze taal kent veel gezegden die aan de scheepvaart ontleend zijn, zoals een koers uitzetten, met volle kracht vooruit en alle zeilen bijzetten. Het samenwerken, het nemen van verantwoordelijkheden, het correct uitvoeren van opdrachten, vindingrijkheid, creativiteit en flexibiliteit  zijn vereisten en sleutelwoorden, zowel aan boord als aan de wal. Het mooie aan boord  van een zeilklipper is dat deze eigenschappen spelenderwijs aan de orde komen, want immers 400 vierkante meter zeil kun je niet alleen omhoog trekken.

Koers:

teambuilding relaxen

Bij zeilen gaat het om samenwerken, inspelen op de steeds wisselende omgevingsfactoren en effectieve, duidelijke communicatie. Onmisbare kwaliteiten wanneer u de wind in de zeilen krijgt, zowel aan dek als op de werkvloer! In dit programma van Teambuiling dag gaan we vooral op een praktische basis aan de slag om daarbij inzicht te krijgen in de kwaliteiten van het team.

vol tuig Gulden Belofte

Wat doen we op zo’n teambuilding dag?

Onder deskundige begeleiding van schipper Bertil gaan de trossen van De Gulden Belofte los. Er worden teams samengesteld om grootschoot, bakstagen, fok, kluiver, zwaarden, navigeren, overstag gaan en het kapiteinswerk te bemannen.

Samen zorgen dag een schip de juiste koers vaart. De totaal andere omgeving, het buiten zijn, de voor iedereen gelijke omstandigheden en actieve werkvormen en het samen werken zijn altijd goed voor het verstevigen van de onderlinge band en het bevorderen van de samenwerking. Een dagje teambuilding aan boord van zeilschip De Gulden Belofte is dan ook méér dan zomaar een dag werken aan je team. Je bouwt je team, en benut ieders talent.

Dagindeling van Teambuilding

zeilen en gebak

10:00 uur: Welkom aan de gasten met vers gezette koffie en thee met appelgebak. De hutten worden ingedeeld en de bagage onderdeks gestouwd.
11:00 uur: Scheepspalaver. Tijdens het scheepspalaver bespreken we het gezamenlijke doel, bepalen we welke koers we varen en stellen we de teams samen.
12:30 uur: Lunchbuffet.
13:30 uur: Tijd voor de teamsessies en zeilen.
16:00 uur: eventueel doen we een activiteit buiten het schip in een mooi haventje of op een strand.
18:00 uur: We maken de barbecue gereed, de salades aan en bereiden de groentespiesjes. Samen werken, samen eten, samen genieten. Dé kernwoorden tijdens deze teambuilding dag
19:00 uur: Het schip vaart weer uit. Tijd voor een kopje koffie.
20:00 uur: De afsluiting van een geweldig teamuitje en teambuildingdag:
een toast op een energieke en inspirerende dag samenwerken.

Catering:

genieten met een drankje

Ontvangst met luxe taart. Lunchbuffet: Bestaande uit een assortiment luxe broodjes, fijne vleeswaren, diverse soorten kaas en verse salades. Hollandse borrelhappen en een schippersbitter. Onbeperkt gebruik van koffie/thee,  onze Hollandse bar met biertap en lekkere wijnen. Hapjes in de middag en een overheerlijke luxe Bbq als afsluiting.

Andere activiteiten:

drakenboot teambuilding

Voor afwisseling kunnen we tijdens de zeildag altijd een activiteit plannen: Een rondleiding in een leuke havenplaats, met een speedboot over de golven varen, een muziekworkshop of een draken boot race.

Inschepen:

hoorn haven

Onze Thuishaven is Monnickendam. Een ander opstaphaven: Hoorn, Edam of Volendam is natuurlijk ook mogelijk.

Parkeren:

Aan de Haringburgwal in Monnickendam kan u voor het schip gratis parkeren. Het openbaar vervoer doet er vanaf Amsterdam 15 minuten over.


Overzicht teambuildings arrangement:

Prijs: Deze totaal verzorgde zeiltocht kost € 135,- p.p. Voor kleiner groepen zal de prijs iets hoger zijn.

Tijden: 10:00h -20:00h (of anders in overleg).

Inschepen: Monnickendam (andere opstap-plaats in overleg).

Teambuiling Zeilen voor grote of kleine groepen. Van 5 tot 150 personen, de Gulden Belofte organiseert samen met u een succesvol bedrijfsuitje op het water.