Survival workshop 3 dagen (€199)


Survival workshop, race for the fittest, Bootcamp: 

Echt afzien… tegenwoordig allemaal zware workshops. Maar heb je wel is een 30 meter schip met een gewicht van 100 ton, de haven in en uit gezeild. En deze klipper schip op handkracht verhaald of gejaagd? Dit is pas het echte werk. Dit is ook een stuk van onze historie.

Wij Nederlanders waren zeevarenden en deze Klippers waren vorige eeuw zeilende-vrachtschepen en hadden geen motor. Dus deze schepen werden de havens in- en uitgezeild. Was er geen wind dan werd er ‘gejaagd’ (getrokken).

Survival workshop, jagenJullie hebben dit ambacht ook nog in het bloed, zeker weten

Let maar op dit kunnen jullie ook. We varen een ‘beurtveer’ , een race dwars door Nederland. Waarschijnlijk varen we in 3 dagen het hele IJsselmeer rond en doen we een handvol havens aan in een zo kort mogelijke tijd, want immers de goederen die het snelst ter plekke waren brachten het meeste op. Je bioritme gaat naar de knoppen, maar daarentegen vaar je ook de nacht door en zie je wel de zon opkomen. We navigeren op de hand. Waarschijnlijk zullen we soms het schip vooruit moeten bomen en de zeilen zullen snel omhoog en omlaag moeten. Iedereen krijgt een taak met daar bijbehorende verantwoordelijkheid en we zullen het met z’n allen moeten rooien. Maar het is natuurlijk niet alleen maar afzien, genieten van de zon en buitenlucht en lekker eten en drinken hoort ook bij dit leven.

Survival workshop, zon

Eten & Drinken:
Als er onder jullie groep een goede kok zit dan is zijn taak duidelijk. Van te voren moeten we wel overleggen qua inkoop. Wij kunnen ook de catering regelen dan komt er €120,- p.p. erbij.

Koers:
We varen vanaf Monnickendam richting het noorden of zuiden. Het lot en de wind bepaald de af te leggen route.

Een must voor deze Zeilende Survival workshop zijn:

2 personen met navigatie ervaring, een kok en een bemanning  die hun grenzen willen verleggen.

Is dit iets voor jullie?

Neem contact op voor meer informatie, dit zijn echt dagen die je nooit meer vergeet.