Het Schip

De Gulden Belofte is een traditionele Zeeuwse tweemast klipper uit 1911. Zij is zodanig heropgebouwd en ingericht dat ze voor vele doeleinden gebruikt kan worden. Het is een luxe zeilschip in een authentiek jasje.

Inrichting

Het schip beschikt over 20 slaapplaatsen, verdeeld over 6 x 2 persoons hutten en 2 x 4 persoons hutten. Elke hut heeft toegang tot 1 van de 4 douches en toiletten. Er is een CV-installatie door het hele schip. De ruime keuken is voorzien van een koelkast, vriezer, magnetron, oven en biertap. In de comfortabele kajuit is een radio, dvd, cd , mp3 speler, tv, beamer en scherm aanwezig. De grote kuip biedt ruim plaats aan de hele bemanning en in de loungekussens ligt u heerlijk aan dek.

Veiligheid

De Gulden Belofte is volgens de allernieuwste Europese regelgeving gekeurd en voldoet daarmee aan alles eisen rond brandwerendheid, veiligheid en verlichting.

Geschiedenis

In 1911 is de Gulden Belofte als zeilende vrachtvaarder gebouwd. De lading bestond uit suikerbieten en stenen die vervoerd werden van en naar  de Scandinavische eilanden, over de Noord- en Zuiderzee.

Tijdens de 2e Wereldoorlog weigerde de schipper voor de Duitsers te varen. Hij liet het schip eenvoudigweg afzinken. In 1976 werd de Gulden Belofte in ere hersteld en omgebouwd tot een passagiersschip voor de chartervaart. Zij heeft jarenlang met gasten over het IJsselmeer en de Waddenzee gevaren.

Helaas herhaalde de geschiedenis zich weer. In 2000 werd zij verlaten en achtergelaten op een uiterwaard in het Land van Maas en Waal.

In 2005 vond Bertil de Gulden Belofte in een zeer roestige en verwaarloosde staat op het zand. Hij besloot haar weer een nieuw leven te geven. Met visie, passie en vele uren hard werken is het gelukt.

De restauratie is geslaagd. Als mooie luxe klipper met alle gemakken van deze tijd vaart zij weer trots met groepen over de Gouwzee, het IJsselmeer, het Markermeer en de Waddenzee. Haar thuishaven is Monnickendam.